perjantai 9. syyskuuta 2016

LG pesukoneen luukun lukon huolto


Pesukoneemme LG WD-1274FB:n viallinen luukun lukko aiheutti piippauksia ja antoi virhekoodin dE käynnistettäessä pesuohjelmaa. Lisäksi pesuohjelman käynnistyminen viivästyi virhetilanteen ajaksi. Lukon huolto poisti ongelman.

Pesukonettamme oli jo jonkin aikaa vaivannut ärsyttävä vika. Pesuohjelma ei lähtenyt käyntiin, vaan kone alkoi piippaamaan ja näyttöön tuli virhekoodi dE. Vaimo keksi, että täräyttämällä konetta virhetilanne laukesi ja ohjelma lähti käyntiin. Ongelma kuitenkin paheni ajan myötä ja ohjelman käynnistyminen alkoi olla vähän arpapeliä. CRC:n ruiskuttaminen lukkoon tuntui hivenen auttavan, mutta ei poistanut ongelmaa kokonaan.

Rumman laakerin vaihdon yhteydessä päätin selvittää voisiko lukko-ongelmalle tehdä jotain. Otin lukon irti ja avasin sen. Lukon kuoreen oli palanut reikä ilmeisesti virtapiikin seurauksena. Myös lukon sisällä olevat kupariset levyt ja rautanappi olivat nokeentuneet. Puhdistin kuparilevyn ja rautanapin sekä säädin lukon "kärkiväliä" pienemmäksi. Näillä toimenpiteillä lukko korjaantui ja ongelma poistui. Nyt pesuohjelma lähtee laakista käyntiin ja pesukoneen 20-vuoden käyttöikätavoite on edelleen realistinen.

Vuonna 2002 ostettuun pesukoneeseen ei saanut (elokuussa 2016) uutta lukkoa varaosaliikkeistä. Ebaystä olisi saanut uuden lukon n. 50 € hintaan, mikä lisäsi motivaatiota vanhan lukon huoltoon.



LG pesukoneen luukun lukko avattuna. Kuoreen (oikealla) on palanut reikä ja lukon metalliosat ovat nokeentuneet.


Lukossa oleva kuparilevy on nokinen.


Lukon kuparilevy ja rautanappi on puhdistettu.


Lukko on puhdistettu ja sen "kärkiväliä" on säädetty pienemmäksi taivuttamalla oikeanpuoleista kuparilevyä. "Kärkiväli" on kuparilevyissä olevien pienten rautanappien välissä.


Huollettu lukko on asennettu paikoilleen. Kuoreen palanut reikä on teipattu sähköteipillä.

1 kommentti:

  1. Lukko aukesi vasta seuraavana aamuna,mutta pyykki aika ryppyistä poistettaessa. lg ostettu 2015 siis onko uuden osto edessä?

    VastaaPoista