tiistai 25. joulukuuta 2018

Pesukoneen asennus


Pesukoneen asennus ei ole vaikeaa ja se onnistuu tavallisilla työkaluilla. Asennuksessa on kuitenkin syytä huomioida muutamia yksityiskohtia. Tässä on pesukoneen asennusohje.

Mikäli kyseessä on uusi pesukone, on ensimmäiseksi irroitettava kuljetustuet, joilla pesukoneen rumpukotelo on kiinnitetty takaseinään. Kiinnitys estää rumpukoteloa liikkumasta kuljetuksen aikana. Myös vanhassa pesukoneessa saattaa olla kuljetustuet asennettuna kuljetuksen ajaksi.


Kuva 1: Kuljetustuet (punainen ympyrä) sijaitsevat pesukoneen takaseinässä.


Kuljetustukien poistamisen jälkeen pesukone voidaan laittaa käyttöpaikalleen ja tasapainottaa jalkoja säätämällä. Jalkojen alle voidaan tarvittaessa laittaa kumiset tärinätassut, jotka vaimentavat pesukoneen tärinää käytön aikana. Tasapainotusta helpottaa vatupassin käyttö.

Tasapainotuksen jälkeen kytketään pesukoneen vesiliitännät eli tulovesiletku ja poistovesiletku. Tulovesiletkun liittämisessä saatetaan tarvita muunnosnippaa, jolla tulovesiletkun liitin sovitetaan vesiliitännän liittimeen. Poistovesiletku kiinnitetään letkuklemmarilla viemäriyhteeseen.

Tulovesiletkuun voidaan asentaa myös imusuoja, joka estää veden virtauksen pesukoneesta vesijohtoverkkoon, mikäli verkoon muodostuu alipaine.

Joskus seinässä olevasta viemäröintiliittimestä saattaa puuttua varsinainen letkuyhde ja tällöin letkuyhde on lisättävä seinän liittimeen, koska se huomattavasti helpottaa poistoletkun kiinnittämistä.


Kuva 2: Oraksen viemäröintiliitin. Liittimen runkoon on kierteellä kiinnitetty letkuyhde (alla).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti