lauantai 6. heinäkuuta 2013

Pesukoneen huoltoa


LG WD 1274 FB-pesukoneeseen vaihdettiin uudet iskunvaimentimet ja uusi ripustusjousi. Samalla ohjauspanelin takana ollut ruostunut pelti duunattiin. 

Yli 10 vuotta kovassa käytössä ollut LG oli jo pitkään linkouksen aikana hyppinyt ympäri kylpyhuonetta ja kolissut saunan oveen. Lisäksi rumpu hakkasi välillä kovalla paukkeella koneen seiniin ja luukun lasiin niin, että kipinät vain sinkoilivat. On suorastaan ihme, että moisen käytön jälkeen kone on edelleen täysin toimintakunnossa. Rummun laakeri on alkuperäinen! Kone on pitkäikäisin pesukone, joka kotitaloudessamme (jopa 6 henkeä) on ollut: UPO Pesukarhu (ostettu käytettynä), Husqvarna, Whirlpool tulivat tiensä päähän alle 6 vuodessa.

Koneeseen on muutama vuosi sitten vaihdettu takometri, joka mittaa moottorin pyörimisnopeutta. Alkuperäinen takometri oli nettikeskustelujen perusteella heikkolaatuinen. Uusi maksoi Tauno Korhosella n. 35 €. Aluksi piti tietysti selvittää mikä vika koneessa oli (ja missä se takometri sijaitsee), kun pesuohjelma tyssäsi alkuvaiheessa ja kone antoi virhekoodin. Poika haki internetistä tarvittavat tiedot. Huoltomanuaalinkin sai ladattua Saksasta, kun Tauno Korhoselta kerrottiin, että huoltomanuaalia ei saa heiltä tai heidän sivuiltaan.

Koneen hyppimisen syyn ymmärtämiseen meni vaan turhan kauan aikaa. Koneen siirtämisestä takaisin paikoilleen pesun jälkeen (ja aikana) tuli rutiinia, eikä sitä sitten ajatellut enempää...

Lopulta epäily iskunvaimentimien huonosta kunnosta heräsi, kun huomasin niiden sisältä tulleen ruskeaa purua koneen pohjalle. Lisäksi toinen oikean puoleisista rummun ripustusjousista oli katkennut. Uudet iskunvaimentimet ja uusi ripustusjousi hankittiin Forssan Huoltopalvelu Oy:stä, joka toimitti oikeat osat nopeasti.

Iskunvaimentimien vaihto ei ole ihan helppo homma, mutta onnistuu kun koneen kaataa nokalleen (sopivan pehmusteen päälle), jolloin pohjan aukon kautta pääsee niihin käsiksi. Vasara ja putkipihdit riittivät työkaluiksi. Lisäksi asennuksessa käytettiin apuna vauvaöljyä, joka auttoi kiinnitystapin saamisessa paikoilleen.

Huollon jälkeen pesukone on toiminut hyvin. Linkouksen aikana rumpu pyörii tasaisesti ja kone pysyy paikoillaan.

Nyt kun koneesta on tullut jonkinlainen harrastuskohde, niin onkin ihan mielenkiintoista katsoa, kuinka kauan sitä kykenee ylläpitämään kotikonstein. Tavoitteena on toinen 10 vuoden käyttöjakso. Ja jos joskus tulee hankittua uusi kone, niin se on ehdottomasti LG. Tuttuun on helpompi luottaa kuin vieraaseen.

Seuraavassa on kuvia koneen huollosta:

Muovinen takometri sijaitsee moottorin akselin päässä ja on vain yhdellä ruuvilla kiinni moottorin rungossa. 

Oikean puoleinen uusi ripustusjousi on paikoillaan.

Uusi vasemmanpuoleinen iskunvaimennin on paikoillaan.
Uusi oikeanpuoleinen iskunvaimennin on vielä irti koneen rummusta.

Uusi oikeanpuoleinen iskunvaimennin on kiinnitetty alaosastaan. Kuvassa näkyy hyvin muovinen kiinnitystappi. Vasemmalla on poistopumppu.
Ohjauspanelin takana oleva pelti on pahasti ruostunut pesuainelokerikon  kohdalta.

Ohjauspanelin pelti on poistettu. Myös koneen etupellissä on ruostetta.

Ohjauspanelin irroittaminen vaatii kahden pitkän liittimen irroittamista.

Duunattu  ohjauspanelinpelti on asennettu paikoilleen. Ruosteiset kohdat on maalattu Bilteman valkoisella vasaralakalla.  
Huollettu pesukone valmiina palvelukseen. Ja emäntäkin on  varsin tyytyväinen.

Raimon kotiapu ei tee pesukoneen huoltoja. Tässä blogissa mainitut huollot on tehty omalle pesukoneelle vain harrastusmielessä. Raimon kotiapu tekee pesukoneen asennuksia.

Raimon kotiapu tekee myös kotisiivouksia.


3 kommenttia:

  1. Hienoa. Pesukoneiden huolto ja korjaaminen vaikuttaa ensi tuntumalta jotenkin ylenkatsotulta vaikka varaosia onkin saatavilla. On selvittämättä jatkuisiko kodinkoneiden varaosien saatavuus lain vaatimusta pidemmällekin ja edullisempaan hintaan jos menekkiä aikaansaisi useampikin "harrastaja", kuten Raimo. Tosiharrastaja tekee varaosia tosin itsekin jos on pakko.

    VastaaPoista
  2. LGn varaosia saa nykyisin helposti verkosta www.kodinkonepalvelu.com

    VastaaPoista
  3. Vieläkö teillä tämä kone palvelee? Mulla sama. Nyt on jonkin aikaa hyppinyt ja pomppinut sekä myöskään ei lämmitä vettä. Osia vaihdeltu vuosien aikana sen verran että en tiedä vieläkö kannattaa vaihtaa vai jo luovuttaa ja ostaa uus kone. Noi jouset näyttää olevan ok mutta en tiedä olisko sit nuo iskarit aika vaihtaa. Sekä selvittää vedenlämmityksen ongelma. Osaatko sanoo missä vois sijaita se anturi? Vastus toki altaan sisällä joten helpommasta lähdetään eli oletan tuon anturin olevan ulkopuolella. Terkuin amatöörikorjaaja jonka korjaaja-isä on reissussa...

    VastaaPoista